روانشناسي

 
 
خصوصيات فرزند اول ✔️ ۷ ويژگي مهم
|

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه ترتيب تولد مي‌تواند تأثير قابل توجهي بر شخصيت و رفتار افراد داشته باشد. فرزندان اول اغلب با ويژگي‌هاي خاصي مانند مسئوليت‌پذيري، اعتماد به نفس، و وظيفه‌شناسي شناخته مي‌شوند. در اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزندان اول و عوامل تأثيرگذار بر آن‌ها مي‌پردازيم.

روز جهاني فرزند اول روز جهاني فرزند اول (Firstborn Day) يك روز تعطيل غيررسمي است كه هر ساله در دومين يكشنبه ماه ژوئن برگزار مي‌شود. اين روز براي قدرداني از فرزندان اول و برجسته كردن نقش آنها در خانواده و جامعه است.

تاريخچه روز جهاني فرزند اول به سال ۱۸۵۶ باز مي‌گردد. در آن سال، دكتر چارلز لئونارد، يك كشيش در كليساي مجارستاني در شهر ماساچوست، يك سرويس ويژه براي كودكان برگزار كرد. او اين روز را “گل يكشنبه” ناميد و از آن زمان به بعد، اين روز به عنوان روز فرزند اول شناخته مي‌شود.

در سال ۱۹۲۹، تركيه براي اولين بار روز فرزند اول را به عنوان يك تعطيل ملي اعلام كرد. اين روز در بسياري از كشورهاي ديگر نيز جشن گرفته مي‌شود، اما هنوز به رسميت شناخته نشده است.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

خصوصيات فرزند اول: رهبري و سلطه جويي
پس از اين كه فرزندان ديگر متولد مي شوند، فرزند اول موظف است تا از خواهر و برادر كوچك خود نگهداري كند او در اين مورد از والدين خود الگوبرداري و تقليد مي كند و به مراقبت و نگهداري از آن ها مي پردازد، و زماني كه آن ها بزرگ شدند در بازي ها و فعاليت هاي دسته جمعي به رهبري خواهرها و برادرهاي كوچك ترش مي پردازد و با اين ويژگي هاي اخلاقي بزرگ مي شود.

به خاطر اين ويژگي رفتاري اش او در بزرگسالي به رهبري علاقه مند مي شود و دوست دارد كه ديگران را تحت سلطه خود قرار دهد و به خوبي از انجام اين كار بر مي آيد، هم چنين ويژگي مسئوليت پذيري به ميزان زيادي در او افزايش مي يابد.

ويژگي ها و خصوصيات اصلي فرزندان اول
بر اساس نظر روانشناسان برخي از خصوصيات اخلاقي فرزند اول به شرح زير مي باشد:

علاقه به قدرت
مسئوليت پذير
وظيفه شناس
منظم
دقيق بودن
با وجدان بودن
محافظه كار
سازمان دهندگان خوب
فرزندان اول به طور معمول به گذشته گرايش دارند و نسبت به آينده بدبين هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات فرزند اول ✔️ ۷ ويژگي مهم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/25 
زمان : ۱۰
تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد
|

تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والدين است. والدين مي‌خواهند فرزنداني تربيت كنند كه سالم، شاد و موفق باشند. اما تربيت صحيح كودك كار آساني نيست و نياز به آگاهي و تلاش دارد.

در اين مقاله ۱۰ نكته طلايي براي تربيت صحيح كودك را بيان مي‌كنيم. اين نكات بر اساس جديدترين تحقيقات در زمينه روانشناسي كودك و خانواده تدوين شده‌اند.

تربيت كودك
تربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين است. اين يك مسئوليت بزرگ است كه مي تواند تأثير زيادي بر زندگي كودك و جامعه داشته باشد. اهميت تربيت كودك در چند مورد خلاصه مي شود:

فراهم كردن زمينه رشد و شكوفايي كودك: تربيت صحيح كودك زمينه را براي رشد و شكوفايي استعدادها و توانايي هاي او فراهم مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند به فردي موفق و مفيد براي جامعه تبديل شود.
پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي: تربيت صحيح كودك مي تواند از آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، جرم و جنايت پيشگيري كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند مهارت هاي لازم براي زندگي سالم را بياموزد و از آسيب هاي اجتماعي دور بماند.
ايجاد جامعه اي سالم تر: تربيت صحيح كودك به ايجاد جامعه اي سالم تر كمك مي كند. كودكي كه از تربيت صحيح برخوردار است، مي تواند فردي مسئول، مهربان و منصف باشد. اين افراد به ساختن جامعه اي بهتر كمك مي كنند.

۱۴ نكته براي تربيت كودك
حتي موفق ترين والدين هم هنگام تربيت كودكان به مشكل بر مي خورند. اگر براي تربيت كودك خود نياز به كمك داريد استفاده از راهكارهايي كه در ادامه ذكر مي كنيم مي تواند كمكتان كند.

منظور ما از تربيت كردن وضع قوانين و مقرراتي است كه كودك شما را از انجام رفتار هاي پرخاشگرانه (ضربه زدن و گاز گرفتن)، خطرناك (مانند بازي با گاز) و نامناسب ( پرت كردن وسايل) باز دارد.

به ياد داشته باشيد كه اين كار به معناي دعوا و مجازات بچه نيست. در اينجا چهارده راهكار براي جلو گيري از رفتار نامطلوب كودك ذكر شده است.

۱. خط قرمز هاي خود را تعيين كنيد
پيرسون نويسنده معروف مي گويد ” اگر هميشه به فرزند خود نه بگوييد فرزندتان هيچ وقت اولويت هاي شما و كار زشت خودش را درك نمي كند، به علاوه شما نمي توانيد تمام رفتار كودكتان را كنترل كنيد. اولويت هاي خود را دنبال كنيد و عواقب زير پا گذاشتن آن ها را به كودكان خود گوش زد كنيد، سعي كنيد نسبت به چيز هايي كه مهم نيستند سخت گيري نكنيد.

اليزابت برگر نويسنده و دكتر كودكان مي گويد” برقراري يك رابطه سالم و خوب با كودكتان بسيار مهم تر از مجبور كردن او به انجام كاري است كه دوست ندارد.” شما ممكن است نگران باشيد كه با اين كار كودكتان را لوس بار مي آوريد ولي جاي نگراني نيست.

۲. كودك خود را بشناسيد
بعضي از رفتار هاي كودكان كاملاً قابل پيشبيني است پس پيشاپيش مي توانيد از اين رفتارها جلوگيري كنيد مثلاً اگر كودك شما علاقه به نقاشي كردن روي ديوار دارد، زماني كه پيشش نيستيد مداد رنگي را در كشو بگذاريد تا كم كم اين عادت را ترك كند.

اگر كودك ۲ ماهه شما از مغازه ها خوراكي بر ميدارد با خودتان عروسك ببريد و سرش را گرم كنيد. يا اگر كودكتان عادت دارد خانه را پر از دستمال كاغذي كند كافي است بسته دستمال كاغذي را بالاي كمد بگذاريد.

۳. از رفتار هاي بد كودك پيشگيري كنيد
هاروي كاپ نويسنده كتاب شادترين كودكان مي گويد ” ممكن است بعضي اوقات كودكتان از روي خستگي گريه كند يا جيغ بكشد.

اگر كودكتان صبح ها پر انرژي است اما بعداز ناهار خسته و غير قابل كنترل مي شود سعي كنيد او را بيرون از خانه ببريد، مي توانيد از دكتر وقت بگيريد و با دكتر درباره وضعيت كودكتان مشورت كنيد. همچنين مي توانيد با گفتن” اسباب بازي هارو كه جمع كنيم ميريم مهموني.” كودكان را آماده اتفاقات بعدي كنيد اينگونه كودكتان آرام تر مي شود.


تربيت كودك

۴. قاطع باشيد
كلر لنر متخصص كودكان مي گويد: “در سنين ۲ تا ۳ سالگي كودكان سعي دارند تأثير عملكر خودشان بر محيط را درك كنند. اگر واكنش شما نسبت به يك رفتار كودك عوض شود كودك سيگنال هاي متفاوتي دريافت مي كند و نمي تواند تشخيص دهد شما از او چه مي خواهيد.”

هيچ زمان مشخصي براي از بين رفتن رفتار بد كودكتان وجود ندارد. اما اگر هميشه يك واكنش نسبت به رفتار ناپسند او داشته باشيد احتمال يادگيري كودك بالا مي رود. اين قاطعيت براي سارا مادر ساشا مهم بود هر بار كه او كار اشتباهي مي كرد سارا با صداي بلند به او هشدار مي داد و چون سارا معمولا آرام حرف مي زد اين قاطعيت و بلندي صداي سارا به ساشا ياد مي داد كه نبايد آن رفتار را تكرار كند.

دقت كنيد كه در حدود دو سالگي كودكان سعي مي كنند با ناز كردن يا بامزه بودن شما را گول بزنند پس فريب كارهاي آنان را نخوريد.

۵. احساساتي نشويد
مطمئنا اين كه كودكتان از مسواك زدن فرار مي كند يا به حرف شما گوش نمي دهد مي تواند عصبانيتان كند. اما اگر فرياد بزنيد همه چيز بدتر مي شود.

دكتر ويليام كالمن، استاد دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي توصيه كرد” هنگامي كه با فرياد چيزي را از كودك خود مي خواهيد كودك متوجه خواسته شما نمي شود و فقط فرياد شما را مي شنود. در واقع فرياد زدن شما باعث مي شود كودكتان سرگرم بشود و بيش تر لذت ببرد. بنابراين در برابر بالا بردن صداي خود مقاومت كنيد.

نفس عميق بكشيد و تا سه بشماريد. هنگام اخطار دادن به كودكتان سريع، محكم، جدي و سختگير باشيد. به جاي كنترل كودكان سعي در كنترل موقعيت داشته باشيد. بهتر است انتظارات خود را از سطح صبر و توانايي كودكتان پايين بياوريد اين گونه شرايط بهتري را تجربه خواهيد كرد.

۶. گوش دهيد و تكرار كنيد
بچه ها وقتي كه شنيده مي شوند احساس بهتري دارند، بنابراين براي جواب دادن به كودك از حرف هاي خودشان استفاده كنيد.

اگر او در فروشگاه هاي مواد غذايي گريه مي كند زيرا به او اجازه نمي دهيد خوراكي ها را باز كند، چيزي مثل اين را بگوييد: به نظر ميرسه از دستم عصباني چون نمي ذارم خوراكي هارو باز كني ولي اين جزو قوانين مغازه است كه بايد صبر كني تا از مغازه بيرون بريم. اين حرف خواسته او را برآورده نمي كند ولي باعث كاهش عصبانيت او مي شود.

۷. كوتاه و ساده بگوييد
اگر در حال تربيت فرزند اول خود هستيد ممكن است زمان زيادي را براي توضيح كار زشت او و تهديد كردنش بگذرانيد. اما با توجه به گفته دكترها كودكان در اين سن صحبت هاي پيچيده را متوجه نمي شوند پس سعي كنيد منظور خود را كوتاه و در قالب جملات ساده بيان كنيد تا براي كودكتان قابل درك و جالب باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت كودك ✔️ ۱۴ نكته كليدي كه نمي دانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/18 
زمان : ۰۸
همه چيز درباره تربيت فرزند
|

همه چيز درباره تربيت فرزند

” نگران آينده فرزندانم هستم. چطور مي توانم فرزندم را از تمام جهات، در سطح عالي تربيت كنم؟”

اين سوالي است كه خيلي از والدين، بخصوص مادران حتي در دوران بارداري، در گوشه اي از ذهن خود داشته يا آن را با دوستان، خانواده و روانشناس مطرح مي كنند.

تربيت فرزند مسئوليت بزرگي است كه زن و شوهر در زندگي با آن رو به رو هستد.

موضوعي كه با آگاهي و مهارت لازم مي تواند به يك تجربه شيرين و موفقيت آميز تبديل شود.

فرزندپروري
اينكه پدر و مادر نسبت به تربيت فرزند چه نگرشي دارند تا حد زيادي در نوع برخورد و شيوه تربيتي كه اجرا مي كنند تاثيرگذار است.

به عنوان مثال والديني كه معتقدند سخت گيري زياد باعث مي شود فرزندشان در آينده قوي بار آيد، قوانين سخت گيرانه تري براي تربيت فرزند خود اجرا مي كنند.

نگرش والدين نيز تا حد زيادي به نوع تربيتي كه خود در دوران كودكي تجربه كرده اند، وابسته است.

براي نمونه والديني كه كودكي سخت و پررنجي گذرانده اند، ممكن است بخواهند برعكس آنچه كه خود تجربه كرده اند را روي فرزندشان پياده كنند و دغدغه اصلي شان رفاه و راحتي فرزندشان باشد.

حال شما در تربيت فرزندتان تحت تاثير كدام تجربه و نگرش قرار داريد؟

شيوه هاي تربيتي كه به كار مي بريد تا چه اندازه آگاهانه و منطقي و تا چه حد تحت تاثير گذشته خودتان قرار دارد؟

همه چيز درباره تربيت فرزند
همه چيز درباره تربيت فرزند
آشنايي با روش هاي فرزندپروي
اما روش هاي فرزندپروي به طوركلي به سه دسته تقسيم مي شود:

تربيت مستبدانه يا ديكتاتوري
اين روش كه تركيبي از سخت گيري زياد و محبت كم است، فرزندان مجبورند بدون چون چرا و بدون هيچ توضيحي از قوانين والدين خود پيروي و اطاعت كنند.

اگر از اين روش تربيتي استفاده مي كنيد سعي كنيد در شيوه تربيتي خود تجديد نظر كنيد چرا كه فرزندان والدين مستبد، معمولا در مقابل افسردگي و اضطراب آسيب پذيرند و اعتماد به نفس لازم را ندارد.

تربيت آسانگيرانه
اين گروه از والدين اعتقادي به تنبيه، وجود قوانين يا حد و مرز نداشته و در مقابل خواسته هاي فرزند خود نيز همواره سر تسليم فرو مي آورند!

فرزندان حاصل اين شيوه تربيتي كه چهارچوب و احترام به قوانين را ياد نگرفته اند، در آينده به احتمال بالاتري مرتكب خشونت و مصرف مواد مي شوند.

تربيت مقتدرانه
اين شيوه كه بهترين مدل براي تربيت فرزندتان است تركيبي از صميميت، پاسخگويي و ابراز نظرات و همچنين احترام متقابل بين والدين و فرزندان را شامل مي شود.

در اين روش والدين فورا تسليم خواسته هاي كودك خود نمي شوند در عين حال كه بر رفتار كودك خود مديريت دارند به جاي تنبيه محض، از علت و چرايي رعايت احترام و قوانين خانه صحبت مي كنند.

تحقيقات نشان داده اند فرزنداني كه تربيت مقتدرانه را تجربه كرده اند، در بزرگسالي به افرادي مستقل، مسئوليت پذير و صميمي تبديل مي شوند.

منبع:مشاوره ازدواج-همه چيز درباره تربيت فرزند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/8/3 
زمان : ۱۷
تاثير پدر در تربيت فرزندان
|

تاثير پدر در تربيت فرزندان به چه اندازه است؟ پدر و مادر به عنوان والدين، نقش بسيار مهمي در تربيت فرزندان ايفا مي كنند. در حالي كه برخي تصور مي كنند كه مادر مسئول تربيت و مراقبت از فرزند است اما بايد گفت كه پدر نيز نقش بسيار مهمي را در تبديل شدن كودك به بزرگسال سالم و متعادل ايفا مي كند. با افزايش تعداد مادران شاغل، نقش پدران و تاثيرگذاري آن ها بر زندگي فرزندان، پررنگ تر از قبل شده است.

نتايج تحقيقاتي كه در دانشگاه كمبريج انجام شد، نشان داد كه اكثر مواقع كودكان براي بازي كردن به سمت پدر رفته و در مواقع ناراحتي و استرس به مادر پناه مي برند.

پدرها نقش بسيار زيادي در شكل گيري و رشد شخصيت فرزندان خود دارند. در اين مقاله قصد داريم ۵ مورد مهم اثرگذاري پدر بر فرزند را بيان كنيم.

پنج مورد مهم در تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير روي روابط اجتماعي
ايجاد روابط صميمي بين پدر و فرزندان، تاثير مثبت زيادي روي روابط دوستانه و عاطفي آن ها در آينده مي گذارد. برخي از زنان جذب مرداني با خصوصيات شبيه به پدرشان مي شوند، اين اتفاق به اين دليل رخ مي دهد كه ارتباط با اين مردان براي آن ها، يادآور تجربيات گرم و صميمي اي است كه با پدران خود داشته اند.

تاثير بر مهارت هاي شناختي
مطالعاتي كه در رابطه با بهداشت رواني نوزاد انجام شده، بيان گر اين حقيقت است كه تاثيرگذاري پدر در رشد شناختي فرزندان از همان آغاز دوران كودكي شروع مي شود و همچنين اين تحقيقات نشان داد كه نوزاداني كه توجه بيشتري از جانب پدر خود دريافت كرده اند، نمرات بالاتري در رشد شاخص ذهني گرفته اند.

پدراني كه به طور فعال وضعيت درسي و مدرسه كودكان خود را پيگيري مي كنند، فرزنداني دارند كه از نظر درسي نمرات بالاتري كسب مي كنند. دختراني كه رابطه صميمي و خوبي با پدر خود تجربه مي كند، غالبا نمرات رياضي بالاتري دريافت مي كنند.


تاثير پدر در تربيت فرزندان
تاثير بر ثبات عاطفي پسران
مطالعاتي كه روي صدها بزرگسال انجام شده، نشان مي دهد كه بزرگسالاني كه روابط خوب و قوي با پدران خود داشته اند، در هنگام مواجه با استرس و مشكلات، رفتار منطقي تري از خود بروز مي دهند.

بهبود اعتماد به نفس در كودكان

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير پدر در تربيت فرزندان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/6/31 
زمان : ۱۵
نكات مثبت تربيتي
|

نكات مثبت تربيتي براي نوزادان، كودكان نوپا و پيش دبستاني

داشتن يك كودك زمان هيجان انگيزي براي پدر و مادر است. شناخت هر مرحله رشد و نمو مي تواند به شما در جهت آمادگي براي رويارويي با چالش ها و فرصت هاي تربيت كودكان خردسال كمك كند.

مطالب مرتبط:

فرزندان و تربيت دردنياي امروز

نوزادان (۰ – ۱ سال)

زماني كه كودكان به دنيا مي­آيند، دنيا براي آن ها مشابه يك ماهيت جديد ماجراجويانه است و آن ها مجبور خواهند بود همه چيز را براي اولين بار فراگيرند. نوزادان شروع به رشد ادراكي خواهند كرد و فرايند هاي يادگيري زبان، حافظه، تفكر، و استدلال آغاز مي شوند. در اين مرحله، كودكان همچنين ياد خواهند گرفت چگونه ديد خود را متمركز كنند و صداي والدين خود را به خاطر بسپارند.

شما چه كار ميتوانيد انجام دهيد…

با كودك خود صحبت كنيد. شنيدن صداي شما آرامش بخش است.
زماني كه كودك شما از خود صدايي توليد مي­كند، با تكرار آن و اضافه كردن كلمات به آن پاسخ دهيد. اين به كودك كمك خواهد كرد ياد بگيرد كه چگونه از زبان استفاده كند.
براي كودك خود بخوانيد. اين به او كمك خواهد كرد كه زبان و اصوات را درك كند و آن را گسترش دهد.
تربيت مي­تواند كار سختي باشد! از نظر جسمي، رواني و عاطفي مراقب خود باشيد. آسان تر آن است كه از داشتن فرزند تازه متولد شده خود لذت ببريد و زماني كه در خود احساس خوبي داريد پد ر مادر مثبت و عاشقي باشيد.
كودكان نوپا (۱-۲ سال)

در اين دوره از زمان، كودكان نو پاي شما بشدت متحرك و هوشيار مي­شوند نسبت به خود و محيط اطراف. كودكان نوپاي شما استقلال بيشتري نشان خواهند داد و رفتار جسورانه تري بروز مي­دهند.

مطالب مرتبط:

مشاوره و تربيت كودك ۲ ساله تا ۳ ساله

شما چه كار مي­توانيد انجام دهيد….

به خواندن روزانه براي كودكان نوپاي خود ادامه دهيد.
از كودك خود بخواهيد تا براي شما شي اي پيدا كنند يا اعضاي بدن يا اشياء را نام ببرند.
با كودك نوپاي خود بازي هاي مقايسه اي مانند مرتب سازي اشكال و پازل هاي ساده انجام دهيد.
كودك خود را به اكتشاف تشويق نماييد.
كنجكاوي كودك نوپاي خود را با رفتن به سفر هاي بيروني به پارك يا سواري با اتوبوس تشويق كنيد.
كودكان نوپا (۲-۳ سال)

در طول اين مدت زمان هيجان انگيز، كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود كه از دستورات دو يا سه عبارتي پيروي كنند و اشياء را بر حسب شكل و رنگشان مرتب كنند. كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود اعمال بزرگسالان و هم چنين بازي هاي خود را تقليد كنند و طيف وسيعي از احساسات را بروز دهند.

شما چه كار مي­ توانيد انجام دهيد…

كودك خود را به انجام ادابازي (بازي وانمودي) مانند خاله بازي تشويق كنيد يا اجازه دهيد نقش رهبر را در بازي به عهده گيرد و از او پيروي كنيد.
كودك خود را تشويق كنيد تا نام و سن خود را به شما بگويد.
زماني تعيين كنيد تا در آن با كودك خود به مطالعه كتاب بپردازيد.
به كودك خود با بردن او به پياده روي يا سفر با قطار كمك كنيد تا دنياي اطراف خود را كشف كند.
شروع كنيد به آموزش آهنگ هاي ساده به كودك خود، مانند يك توپ دارم قلقليه و ديگر ريتم هاي فرهنگي.
پيش دبستاني (۳-۵ سال)

دنيا، زماني كه بچه هاي شما به اوايل كودكي خود مي­رسند واقعا گسترده مي­شوند. كودك شما مستقل تر خواهد شد و مي­خواهد كه دنياي اطرف خود را كشف كند و در باره آن پرس و جو نمايد. در طول اين مرحله كودكان هوشياري خود را نسبت به هويت جنسي خود نشان مي­دهند، به آن­ها در لباس پوشيدن و درآوردن، بازي كردن با ديگر كودكان و خواندن آواز كمك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مثبت تربيتي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/28 
زمان : ۱۳
تربيت فرزند
|

تربيت فرزند پسر، تربيت كودك از چه سني شروع ميشود، تربيت فرزند سالم، تربيت فرزند از نظر روانشناسي، تربيت كودك يكي از سخت ترين مراحل فرزندآوري است، هر كودكي با كودك ديگر متفاوت است و همين باعث مي شود كه تربيت كودك به امري سخت براي والدين تبديل شود. روانشناسان بسياري اعتقاد دارند كه دلايل بسياري از اختلالات در دوران كودكي نهفته است و همين به اهميت دوران كودكي تاكيد دارد، رفتاري كه با كودك داشته باشيد آينده او را رقم مي زند.

تربيت فرزند چيست
در دنياي امروز خشونت هاي زيادي عليه كودكان در حال شكل گيري است. بسياري از خشونت ها از جانب والدين در برخي خانواده عليه كودكان شكل مي گيرد كه در نتيجه اعتقاد به تنبيه هاي بدني براي تربيت كودك به وجود مي آيد. پژوهش ها نشان مي دهد كه تربيت كودك با استفاده از آزار جسمي و تنبيه بدني راهكاري بسيار نامطلوب بوده كه از هر لحاظ توسط علم روانشناسي و غيره رد شده است و موجبات بروز بسياري از مشكلات روحي و جسمي و رواني را در بين آن ها فراهم مي كند.تربيت فرزندان ۷ تا ۱۴ سالبه حدي مهم است كه روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند منجر به بروز بسياري از مشكلات رفتاري و روحي رواني براي كودكان در اينده آن ها خواهد شد و دليل بسياري از رفتاري هاي ناهنجار اجتماعي نيز همين خشونت ها و به كار بردن روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند از لحاظ رفتاري است. در ادامه نكات تربيتي روانشناسي آمده است كه به شما در تربيت كودكي سالم و موفق كمك مي كند:

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
براي تربيت كودك از ديدگاه روانشناسي بايد موارد زيادي را رعايت كنيد كه در ادامه مهم ترين آن ها ذكر شده است:

۱. عزت نفس فرزندتان را تقويت كنيد
لحن صدا، زبان بدن و هر بياني كه داريد بر تربيت فرزند پسر تاثير مي گذارد، تنها لازم نيست كه به حرف هاي خود اهميت دهيد حتي لحن صدا نيز براي كودك مهم است. رفتار شما به عنوان والد بيش از هر چيز ديگري بر عزت نفس آن ها تأثير مي گذارد. به كودك خود اجازه دهيد به صورت مستقل كار كند تا احساس كند كه توانايي بالايي دارد. كلمات نيز مي توانند همانند تنبيه جسماني آسيب بزنند، اگر كودكتان در كار خود موفق نبوده به او اميد دهيد تا بار ديگر تلاش كند، كلمات خود را با دقت انتخاب كنيد و دلسوز باشيد.

۲. از ويژگي هاي خوب او تعريف كنيد
چند بار در روز كودكتان را به دليل كارهاي بدي كه انجام مي دهد تنبيه مي كنيد؟ چقدر از او انتقاد مي كنيد؟ هميشه ويژگي هاي مثبت او را ذكر كرده و به او بگوييد كه متوجه كارهاي خوب او مي شويد. با تنبيه، كودك احساس مي كند كه كارهاي مثبت او ديده نمي شود. به طور مثال به او بگوييد: امروز بسيار دختر خوبي بودي مرسي كه به من كمك كردي وسايلت رو جمع كنيم يا مرسي كه ساكت ماندي تا به كارهايم برسم.

۳. قوانين مشخصي داشته باشيد
براي تربيت فرزند سالم قوانين در خانه بايد مشخص باشد، بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند از همان ابتدا باشد مشخص شود. نظم و انضباط بايد از كودكي ياد گرفته شود، حتما قوانين را به آن ها توضيح دهيد و به آن ها بگوييد كه حتي والدين نيز مجبور هستند اين قوانين را رعايت كنند. به طور مثال به كودك خود ياد دهيد كه حتما پيش از ديدن برنامه تلويزيون بايد تكاليف خود را انجام دهد. مي توانيد چارتي تشكيل دهيد و در آن چارت كارهاي مثبت و مفيد او را علامت بزنيد.

۴.براي بچه هايتان وقت بگذاريد
در زندگي شلوغ امروزي براي بسياري از افراد وقت ندارند تا با كودكان خود وقت بگذرانند.اگر مي توانيد به شكلي تنظيم كنيد كه زمان هاي صرف غذا كنار هم بوده يا شب ها در مورد روز خود صحبت كنيد. اكثر بچه ها به دنبال توجه والدين خود هستند بنابراين اگر توجه لازم را دريافت نكنند سعي مي كنند با رفتارهاي ناپسند والدين خود را مجبور كنند كه به آن ها دقت شود.


تربيت فرزند
۵. الگو باشيد
يكي از مهم ترين نكات كليدي در روانشناسي تربيتي كودك اين است كه الگو هركودكي والدين است، كودك به شما نگاه مي كند و سعي مي كند مانند شما رفتار كند. احترام، صميميت، صداقت، مهرباني، بردباري. رفتار غير خودخواهانه از خود نشان دهيد تا كودكتان از شما ياد بگيرد. اگر هميشه در مورد مسائل مالي در خانه صحبت كنيد كودك ياد مي گيرد كه پول مهم ترين چيز است و آن را از همه چيز بالاتر قرار مي دهد. اگر دروغ بگوييد كودك ياد مي گيرد كه دروغگويي كار خوبي است.

۶. انعطاف پذير باشيد
همانطور كه فرزند شما تغيير مي كند، بايد سبك فرزندپروري خود را تغيير دهيد. هر روش در سني جواب مي دهد، روشي كه در سن يك سالگي براي كودك شما موفق بوده است ممكن است در دوسالگي كاربرد خود را از دست بدهد. به طور مثال شما نمي توانيد مانند يك كودك به نوجوان بگوييد كه چه رفتاري داشته باشد بلكه تنها مي توانيد تا حدودي او را نصيحت و راهنمايي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت فرزند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/17 
زمان : ۱۹
خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)
|

خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)

خصوصيات فرزند اول بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد زيرا با آمدن اولين فرزند همه اعضاي خانواده وارد جريان متفاوتي مي شوند و به طور طبيعي رفتار والدين تك فرزندي با آن هايي كه چند فرزند دارند متفاوت مي باشد، والدين همان ابتدا متوجه مي شوند كه فرزندان نسبت به يكديگر، رفتارها و خصوصيات مختلفي از خودشان نشان مي دهند.

در واقع زماني كه فرزند دوم به دنيا مي آيد، فرزند اول جايگاه خود را به عنوان فرمانرواي مطلق خانواده از دست مي دهد و آن را با ديگري سهيم مي شود در اين شرايط خانواده بايد شرايطي را ايجاد كند تا تنش و مشكلات در فضاي خانواده كاهش يابد و روابط پايدار و صميمانه اي در ميان فرزندان به وجود آيد. در ادامه اين مقاله به بررسي خصوصيات فرزند اول مي پردازيم تا اطلاعات شما در اين خصوص افزايش يابد.

خصوصيات فرزند اول: نقش در خانواده
تولد فرزند اول، تجربه اي جديد براي والدين مي باشد و آن ها ممكن است در تربيت فرزند اول بر اساس قوانين پيش بروند و بسيار سخت گير باشند و يا به خاطر ذوق و شوقي كه براي تولد فرزندشان دارند بسيار سهل گير باشند و اصول تربيتي را به خوبي ايفا نكنند در نتيجه در تربيت فرزندشان با مشكلاتي رو به رو خواهند شد.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد والدين به خاطر تجربه اي از تربيت فرزند اولشان داشته اند روش تربيتي خود را تغيير مي دهند و به صورت ديگري به تربيت فرزند دوم مي پردازند، در اين حالت فرزند اول مجبور است بي تجربگي و نا پختگي والدين را در تربيت كردن تحمل كند.

مفاهيمي در روانشناسي كودك مطرح مي شود كه به شما كمك مي كند تا از اشتباهات رايج تربيتي بپرهيزيد و از بهترين روش هاي تربيتي براي تربيت فرزندان استفاده نماييد.

تعادل در تربيت فرزندان اول
فرزندان اول در كانون توجه والدين قرار دارند و معمولا تمام خواسته هاي آن ها توسط والدين برآورده مي شود و در فرزند احساس ارزشمندي زيادي به وجود مي آيد، در صورتي كه اين روند شكل افراطي و بي رويه اي داشته باشد، فرزندان اول تبديل به انسان هاي قدرت طلب، خودخواه و كم تحمل مي شوند و آن ها تحمل هيچ گونه بي توجهي ندارند.

پس از اين كه فرزند دوم به دنيا مي آيد از توجه والدين به آن ها كم مي شود و در اين صورت فرزند اول، فرزند دوم را مسبب اين بي توجهي مي داند و در اين حالت حسادت فرزند اول شروع مي شود كه يكي از خصوصيات به وجود آمدن آن ها در هنگام تولد فرزند دوم مي باشد، تمام فرزندان اول تغيير جايگاه شان را در خانواده احساس مي كنند اما فرزندان نازپرورده تر با صدمات بيشتري رو به رو هستند و اين كه كودك چطور با اين وضع و شرايط كنار بيايد به رفتار والدين و سبك هاي فرزند پروري آن ها بستگي دارد.

در صورتي كه والدين تمام توجه و محبت خود را نثار فرزند دوم كنند و يا رفتارهاي اشتباه ديگري از خودشان نشان دهند فرزند اول به احساس طرد شدگي دچار خواهد شد و بعد ها آن را به خواهر و برادر كوچك خود منتقل مي كنند اما در صورتي كه والدين رفتار صحيحي با كودك شان داشته باشند بچه ها به دوستاني خوب تبديل مي شوند و فرزند اول در برابر خواهر و برادر كوچك خود احساس مسئوليت و رهبري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خصوصيات فرزند اول، بچه اول كه باشي ( ۷ ويژگي مهم)



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/1/1 
زمان : ۱۰
۹ نكته حساس در تربيت فرزند
|

۹ نكته حساس در تربيت فرزند

در صورتي كه نكات حساس در تربيت فرزند رعايت شود كودك مي تواند رشد مناسب و سالمي داشته باشد، به طور كلي شكل گيري شخصيت فرد بر اساس تربيت و نحوه رفتار با او در كودكي شكل مي گيرد، عوامل بسياري در سبك تربيتي والدين موثر هستند كه مي توان به موارد زير اشاره نمود:

عوامل فرهنگي و اجتماعي
ميزان تحصيلات و خصوصيات شخصيتي والدين
سطح رشدي كودك و توانايي هاي شناختي او
قالب هاي رفتاري و اصول فكري فرزندتان بر اساس نحوه تربيت والدين شكل مي گيرد، در اين شرايط بايد كودك به گونه اي رشد يابد كه بتواند در هنگام رويارويي با مشكلات، عملكرد خوب و مطلوبي داشته باشد.

به همين دليل بايد اطلاعات و آگاهي خود را در تربيت كودك افزايش دهد و به نكات حساسي كه در تربيت فرزند لازم است توجه داشته باشيد، هم چنين توجه به بهداشت جسمي و رواني فرزندتان مي تواند در اين امر به شما كمك كند.

با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي توانيد در زمينه تربيتي به كودكتان كمك كنيد تا فرزندتان را در مسير موفقيت و رسيدن به آينده روشن و درخشان ياري كند و در آينده فرزندي موفق و شاد داشته باشيد.

تاثير روش هاي تربيت فرزند در فرآيند رشد يادگيري او
اگر چه سن تربيت كودك محدود به زبان خاصي نمي باشد، ولي كودك در هر دوره از رشدش با چالش ها و نيازهاي اساسي رو به رو مي شود، شيوه تعامل والدين با فرزندشان نقش بسيار مهمي بر او دارد و در چگونگي شكل گيري توانايي هاي شناختي او اثر زيادي مي گذارد.

به طور كلي نحوه نگرش شما در شيوه تربيتي كودك بسيار اهميت دارد به عنوان مثال در صورتي كه شما تصور كنيد فرزندتان نقش فعالي در يادگيري دارد، مي توانيد در مورد مسائل مختلف با او صحبت كنيد، به سوال هايش با بردباري و صبوري پاسخ دهيد، هم چنين در اين خصوص تفكر و استدلال او را مورد تقويت قرار مي دهيد.

در مقابل والديني كه تصور مي كنند فرزندشان يادگيرندگاني منفعل هستند بسيار كنترل كننده يا هدايت كننده رفتار مي كنند و سعي مي كنند جلوي خلاقيت و پيشرفت فرزندشان را بگيريد و حتي گاهي به جاي او تصميم بگيرند.

در نتيجه والدين نقش بسيار مهمي بر روي تربيت فرزندان مي گذارند و در تربيت آن ها بسيار تاثير گذار هستند. نكته حساس براي تربيت فرزند چيست؟

توجه به نكات تربيتي فرزندان و به كارگيري آن ها توسط والدين در سنين مختلف رشدي از اهميت بسياري برخوردار است، در اين شرايط نكات كلي در تربيت فرزندان و در برخورد با كودكان وجود دارد كه بايد در هر سن و سالي به آن توجه شود. در ادامه اين مقاله به بررسي اين نكات حساس تربيتي مي پردازيم.

براي فرزند خود منبع امنيت و اطمينان باشيد
يكي از اولين نيازهاي هيجاني فرزندان به دست آوردن حس امنيت و اطمينان مي باشد، كودكان در اولين مرحله از زندگي با چالش اعتماد در برابر بي اعتمادي رو به رو مي شود.

كودكان از همان دوران نوزادي از رفتار والدينشان تاثير مي پذيرند و در صورتي كه در محيط هاي پر تنش و عصبي قرار گيرند دچار احساس هايي مانند عدم امنيت، بي اعتمادي و در نهايت سبك دلبستگي نا ايمن مي شوند اين امر بر روابط بعدي آن ها با ديگران تاثير مي گذارد و ديد آن ها را نسبت به زندگي منفي و تيره مي كند.

در اين شرايط براي اين كه اعتماد كودك دچار مشكل نشود بايد از انجام رفتارهاي منفي مانند دروغ گويي يا فريب دادن فرزندتان بپرهيزيد.

بايد سعي كنيد كه به او نشان دهيد در برابر تهديد هاي محيطي در كنار او هستيد و هيچ مسئله اي مانع محبت و عشق شما نسبت به او نمي شود و هميشه سعي مي كنيد براي حل مشكلات و چالش ها به او كمك كنيد و در كنار او باشيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۹ نكته حساس در تربيت فرزند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/10/22 
زمان : ۱۷
شيوه هاي فرزند پروري
|

شيوه هاي فرزند پروري هر والد معمولا از تجربيات اجتماعي، نحوه تربيت خود والد در دوره كودكي وتكرار تجربيات ومشاهدات و الگوبرداري از محيط اطراف ناشي مي شود.

بر اساس نحوه تربيت كودكان مي توان چهار الگوي تربيتي را تشخيص داد.

1- الگوي تربيتي مبتني بر عدم محبت و قاطعيت.

2- الگوي تربيتي مبتني بر محبت و عدم قاطعيت.

3- الگوي تربيتي مبتني بر عدم محبت و عدم قاطعيت.

4- الگوي تربيتي مبتني بر محبت و قاطعيت.

تحقيقات و بررسي ها حاكي از آن است كه در شكل گيري خصوصيات تربيتي كودكان، الگوي تربيتي حاكم بر خانواده سهم به سزايي دارد. محققين عقيده دارند كه اكثر كودكان مبتلا به اختلالات رفتاري در الگوي اول و سوم يعني خانواده هاي سركوب گر و طرد كننده بزرگ مي شوند.

فرايند اين حانواده ها بدين صورت است كه والدين و بچه ها براي كنترل يكديگر از رفتار هاي منفي استفاده مي كنند و در واقع والدين توانايي لازم براي هدايت فرزندان شان را ندارند. در چنين خانواده اي، والدين هيچ پروايي از فرمان دادن، فرياد زدن، سرزنش كردن و تنبيه نمودن بچه ها ندارند. بچه ها هم به همين ترتيب عمل مي كنند تا بتوانند والدين شان را كنترل كنند. معمولا هر دو طرف تسليم يكديگر مي شوند و اين باعث تقويت رفتار در هر دو طرف مي گردد.

 

1- الگوي تربيتي عدم محبت و قاطعيت
اكثر علائم عصبي كه روزانه در افراد مشاهده مي كنيم، از طريق اين الگو به وجود مي آيد، نگراني، تنش، اضطراب، افسردگي و در نهايت خودكشي، خصوصيات عاطفي، هيجاني اي هستند كه به واسطه اين الگوي تربيتي ايجاد مي شوند.

كودكاني كه بر اساس اين الگو تربيت مي شوند، معمولا به ترس هاي غير منطقي مثل ترس از تنها خوابيدن، تاريكي، صدمه، عدم موفقيت،ترس از حيوانات بي آزار و… مبتلا مي شوند واين ترس ها با سرزنش وتحقير هر چه بيشتر والدين، شديدتر مي گردد. والديني كه مطابق با الگوي شماره يك با فرزندان خود رفتار مي كنند، مقررات شديد و سختي را وضع مي كنند كه موجب مي شود در نهايت بين آن ها و فرزندان شان روابط حاكم و پيشخدمتي برقرار گردد. با ادامه اين روند جهان در نزد كودك به دو بخش حقارت و برتري تقسيم مي شود كه در بخش حقارت، كودك و در بخش برتري والدين اش قرار مي گيرند.

منبع:كانون مشاوران ايران-شيوه هاي فرزند پروري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/8/5 
زمان : ۱۶
اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟
|

اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟

تربيت و تعليم نوعي هنر مي باشد و براي اينكه به تربيت و تعليم درستي دست يابد بايد فرد در چهارچوب خاصي عمل كند.

تربيت تنها به خانواده ربط ندارد و عوامل ديگري مانند جامعه، مدرسه و شخصيت فرد نيز در تربيت فرد دخالت دارد.

براي شكل گيري تربيت اگر خانواده و مدرسه باهم هماهنگ باشند نقش آن ها در تربيت پررنگ خواهد بود و مي توانند اثر جامعه را كمرنگ كنند و علاوه بر اين ها وراثت و ژن هاي مختلف مي تواند در شكل گيري شخصيت و نوع تربيت فرد اثرگذار باشد.

بر اساس مطالعات انجام شده در زمينه كودك بايد تربيت به درستي انجام شود و تربيت نياز به تلاش، برنامه ريزي و استفاده از فرصت ها دارد.

براي تربيت فرزند بايد پدر و مادر از هر لحظه زندگي خود استفاده كنند تا به خوبي بتوانند مسائل تربيتي را به كودك خود بياموزند، كودكان توانايي زيادي براي شكوفا شدن دارند و بيشتر مواقع پدر و مادر محدوديت هايي را ايجاد مي كنند و يا كلماتي را استفاده مي كنند كه جلوي پيشرفت كودك خود را مي گيرند و اجازه نمي دهد استعدادهاي كودكش شكوفا شود.

در اين مقاله اصول تربيت فرزندان را بررسي مي كنيم و نكات مهم را مورد مطالعه قرار مي دهيم.

اصول تربيت فرزندان – هماهنگي پدر و مادر
پدر و مادر دو ركن اصلي و مهم براي تربيت فرزندانشان هستند آن ها بايد با يكديگر هماهنگ باشند و به ديگران اجازه ندهند تا در تربيت فرزندشان دخالتي داشته باشند.

والدين بايد هماهنگي قوي داشته باشند و نگذارند حتي نزديك ترين اشخاص خانواده مانند خواهر و برادر بزرگ تر، مادربزرگ ها و پدر بزرگ ها در تربيت فرزندشان دخالت كنند.

هماهنگ بودن پدر و مادر بسيار اهميت دارد اگر زماني يكي از والدين سست عمل كند و ديگري بسيار جدي باشد در اين صورت فرزند ممكن است به سمت يكي از آن ها كشيده شود و در تربيت فرزند مشكلاتي به وجود آيد.

اما اگر پدر و مادر با يكديگر هماهنگ بوده و نسبت به تربيت كودكشان به يك نتيجه واحد رسيده باشند مي توانند فرزند با ادبي را تحويل جامعه بدهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اصول تربيت فرزندان بر اساس مطالعات مراكز مشاوره كودك چيست؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/7/10 
زمان : ۰۷
دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك
|

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك در اين مقاله آورده شده است.

يكي از مهم ترين مباحث قابل توجه براي ان هايي كه داراي فرزند هستند، روانشناسي كودك است.

اين حيطه از علم روانشناسي، موضوعات بسيار مهم و گسترده اي را در بر مي گيرد كه با جزيي ترين رفتارهاي كودكان درآميخته است و كيفيت زندگي كنوني كودك و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد.

روانشناسي كودك بر رشد فيزيكي،احساسي و رشد اجتماعي كودكان متمركز است و تلاش مي كند تا با توضيح فرايند صحيح رشدي كودكان، پاي ههاي اساسي شخصيت را به درستي بنا كند.

ابزارهاي سنجش و اندازه گيري در روانشناسي كودكان
ممكن است هدف شما از مراجعه به روانشناس يا مشاور كودك آن باشد كه توانايي هاي ذهني، اجتماعي و يا عاطفي كودك تان را بسنجيد.

بنابراين آشنايي كلي با آزمون هاي رشدي كودكان مي تواند براي تان مفيد باشد.

مهم ترين آزمون هاي هوش كودكان عبارتند از:
مقياس هوش كودكان وكسلر
مجموعه سنجش هاي كودكان كافمن
اين آزمون ها براي سنجش معلوليت هاي يادگيري، عقب ماندگي ذهني،ب دكاري عصب شناسي يا اختلالات رشدي كودكان بكار مي رود.

آزمونهاي فرافكن
برخي از متخصصان معتقدند به منظور پيدا كردن تصوير پوياتري از شخصيت، مي توان از آزمون هاي فرافكن نيز استفاده كرد.

يكي از دلايلي مهم آن، مبهم بودن محرك هاي اين آزمون ها يا استفاده از حيوانات در اين آزمون است كه باعث مي شود خردسالاني كه سطح اضطراب شان بالاتر است كمتر بترسند و بيشتر همكاري كنند.

علائم نگراني نوجوان
علائم نگراني نوجوانان
0 ديدگاه/ژانويه 19, 2021
ادامه مطلب
مهم ترين عوامل موثر بر شكل گيري شخصيت كودك تان را بشناسيد
شيوه هاي صحيح فرزندپروري و نحوه تعامل و روابط با فرزندان از مهم ترين موضوعات روانشناسي كودك است.

محيط خانواده اولين و مهم ترين محيطي است كه كودك در آن شاهد روابط انساني است.

و بسياري از اين روانشناسان تحقيقات زيادي درمورد تجارب سال هاي اوليه دوران كودكي انجام داده اند.

تجربه هاي كودك درساله اي اول زندگي بيشتر در خانواده رخ مي دهد و نقش مهم و زيربنايي در شخصيت كودك

و رفتارهاي بعدي او دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/1/27 
زمان : ۱۳
پيشگيري از بيماري‌هاي رواني كودكان
|

در تربيت فرزندان، توجه به مسائل و نيازهاي روحي و رواني آنها اهميت ويژه‌اي دارد. بسيار مهم است كه فرزندان گرفتار عقده‌هاي رواني نباشند تا توانايي دفاعي بدني بيشتري پيدا كنند و كمتر بيمار شوند. بي‌توجهي والدين به كودك باعث مي‌شود كه كودك احساس كمبود شخصيت كند. پدر و مادرش فقط به تغذيه‌اش توجه دارند و به شخصيت او احترامي نمي‌گذارند و از اين جهت كمبود شخصيتي خود را در لجبازي و نافرماني و مجادله ابراز مي‌دارد. بنابراين والدين بايد علاج قبل از وقوع را درباره كودكانشان منظور دارند و شخصيتشان را پايه‌ريزي نمايند.

در قرآن كريم آمده: «فرزندانتان را در خردسالي به آداب (خوب و پسنديده) تشويق و ترغيب كنيد.»

از طرفي برخي از والدين فكر مي‌كنند كه كودكان دچار استرس (دلهره و اضطراب) و ناراحتي‌هاي رواني نمي‌شوند و از هيجان و ناراحتي‌هايي كه در درون طفل وجود دارد، غافل هستند.

گاهي مادر ناآگاه براي نظافت اتاق كودك چوب كبريت‌ها و لوازم بازي‌اش را به هم مي‌ريزد و ساختمان‌هايش را خراب مي‌كند. از هيجان و ناراحتي‌هايي كه در درون طفل ايجاد مي‌كند، غافل است. همه اين موارد و مثال‌هاي ديگر، مونه دچار شدن كودكان به استرس و نابسماني رواني است. بنابراين اگر والدين وظيفه خود را فقط در رفع نيازهاي مادي فرزندان خود بدانند و به نيازهاي عاطفي و رواني كودكشان آشنا باشند و در پاسخگويي به اين نيازها تلاش كنند، روح و روان كودكان هرگز دچار آسيب نخواهد شد.

بحران‌هاي رواني در دوره كودكي

مشكلات خانوادگي

اختلافات خانوادگي تاثير عميقي در كودك مي‌گذارد. اگر گفت‌وگوها به حل مشكل ختم شود و تكراري و خسته‌كننده و شديد نباشد، باعث يادگيري طفل و به‌كارگيري گفت‌وگو براي حل اختلاف مي‌شود، اما از طرفي درگيري‌هاي هر روزه، بي‌احترامي‌ها و توهين‌هاي افراد خانواده به يكديگر باعث آزردگي روحي كودك خواهد شد. زيرا دعواهاي خانوادگي سال‌ها در ذهن او باقي مانده و حتي ممكن است بر زندگي و آينده او تاثير منفي بگذارد. كودك پدر و مادر را سرمشق قرار مي‌دهد و در آينده با همسرش برخورد درستي نخواهد داشت.

از مسائل ديگري كه باعث ايجاد نگراني در كودكان مي‌شود، حرف زدن از مشكلات شديد خانواده مانند بدهكاري‌ها است، كه در صورت تكرار و رفتار و گفتار نامناسب اعضاي خانواده به وجود مي‌آيد. بهتر است بزرگ‌ترها هميشه از چگونگي حل مشكلات و راه‌هاي اميدوارانه حرف بزنند و كودك را به زندگي و آينده اميدوار كنند. گاهي نيز بدگويي از افراد فاميل، روح ظريف و حساس كودك را آزرده و او را نسبت به ديگران بدبين مي‌سازد. با محبت و گذشت نسبت به ديگران مطمئنا كودك آموزش ديده و در آينده موفق‌تر خواهد شد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-پيشگيري از بيماري‌هاي رواني كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/9/1 
زمان : ۱۰
كم شدن نقش خانواده توسط گروه همسالان
|

گروه همسالان
نقش مهمي در رفتار نوجواني ايفا مي كنند ، در سن 12 تا 16 سالگي نوجوانان تاثير بيشتري از همسالان خود مي گيرند.

شخصيت اخلاقي نوجوانان را گروه همسالان شكل مي دهند

كه والدين بايد با فراهم كردن زمينه اي براي آنها در گروه هاي همسالان خود فرزندان را شركت دهند و باعث ارتقاي آنها شوند.

با شركت كردن در گروه همسالان خود نوجوانان مي توانند رفتارهاي اجتماعي را ياد گرفته و نقش موثري پيدا كنند.

از گروه همسالان خود نوجوانان ممكن است تاثير مثبت و منفي از خود بروز دهند.

كودكان در سن كمتر تصور مي كنند كه قانون هاي موجود در طبيعت عوض نمي شوند

كه در سن نوجواني درك آنها از دنياي پيرامون تغيير مي كند.

گروه هاي ديندار هم سال زمينه پيشرفت امور ديني و مذهبي را در كودكان بيشتر مي كنند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-كم شدن نقش خانواده توسط گروه همسالان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/8/19 
زمان : ۱۶
ده روش براي پدر بهتري شدن
|

10 روش براي اينكه پدر بهتري بشويد

چه چيزي در حال اتفاق افتادن است؟
كودكان به هر دوي والدين نياز دارند. پدران متعهد مي توانند به كودكان كمك كنند تا زندگي شادتر، سالم تر و موفق تري داشته باشند. پدراني كه زماني را با كودكان خود مي گذرانند، شانس اينكه كودكشان در مدرسه موفق تر عمل كنند، مشكلات رفتاري كمتري داشته باشند و عزت نفس و رفاه بيشتري را تجربه كنند، افزايش مي دهند.

براي مطالعه بيشتر:

پدر شدن و ايجاد حس مثبت

راز ابر قهرمان بودن هر پدر

چه كاري از دست شما بر مي آيد؟
به مادر كودكان خود احترام بگذاريد.
زماني كه كودكان ميبينند والدينشان به همديگر احترام مي گذارند، به احتمال زياد آنها هم احساس مي كنند كه مورد احترام و پذيرش هستند.

با كودكان خود وقت بگذرانيد.
اگر اغلب اوقات از نظر كودكانتان مشغول به نظر برسيد، آنها احساس مي كنند كه ناديده گرفته شده اند و فرقي ندارد كه شما چه چيزي بگوييد. وقتي براي گذراندن با كودكانتان تنظيم كنيد.

به آنها حق شنيده شدن بدهيد.
با كودكان خود زماني كه خيلي كوچك هستند شروع به صحبت كنيد و با آنها در مورد انواع موضوعات صحبت كنيد. به ايده ها و مشكلات آنها گوش فرادهيد.

نظم همراه با عشق
همه كودكان به راهنمايي و نظم و ترتيب نياز دارند، نه به عنوان تنبيه بلكه براي مقرر كردن محدوديت هاي منطقي و كمك به كودكان براي يادگيري از پيامدهاي طبيعي و منطقي. پدراني كه در آرامش، عدالت، و رفتاري بدون خشونت نظم اعمال مي كنند، عشق و علاقه شان را به كودك خود نشان مي دهند.

يك الگو باشيد
پدران الگو هستند، خواه اين را تشخيص بدهند يا نه. يك دختر با پدري كه عاشقش است، با علم به اينكه مستحق اين است كه با احترام با او برخورد شود، بزرگ مي شود. پدران با نشان دادن صداقت، انسانيت و مسئوليت پذيري به پسران خود ياد دهند كه چه چيزي در زندگي مهم است.

منبع :كودك و نوجوان-ده روش براي پدر بهتري شدن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/5/10 
زمان : ۰۵
ده روش براي با انگيزه كردن كودكان
|

ده روش براي با انگيزه كردن كودكان
متقاعد كردن فرزندانتان به انجام كارهايي كه نمي خواهند انجام دهند مي تواند چالش برانگيز باشد، هم چنين توقف كارهايي كه نمي خواهيد آنها انجام دهند نيز سخت تر مي باشد.

در اين مقاله ده روش براي باانگيزه كردن كودكان براي كارهايي كه مي خواهيد انجام دهند آورده شده اند، بياييد با هم اين روش ها را مرور كنيم.

اهدافي را تعيين كنيد
از آنها بخواهيد كه ليستي از اهداف كوتاه مدت و يك هدف بلند مدت را تهيه كنند.

اطمينان حاصل كنيد كه اهداف قابل دستيابي هستند اما براي دستيابي به آن نياز به تلاش دارند.

موفقيت ها را جشن بگيريد
هنگامي كه فرزند شما اهداف خود را انجام مي دهد ، به آنها بگوييد كه به آنها افتخار مي كنيد.

اين چيزها را با هم جشن بگيريد.

در بعضي موارد ، به فرزندتان بخاطر سخت كوشي آنها پاداش دهيد.

گاهي رقابت ايجاد كنيد.
رقابت سالم را تشويق كنيد.

فرزندتان را تشويق كنيد كه دونده ديگري را در يك مسابقه دو پشت سر بگذارد يا سعي كند نمرات معقول تري نسبت به بقيه داشته باشد.

در مورد مثبت بودن و قدرت داشتن فرزند خود رقابت ايجاد كنيد و هرگز در مورد نقاط منفي و ضعف رقيب صحبت نكنيد.

آنها را تشويق كنيد
به فرزندانتان نشان دهيد كه به آنها باور داريد.

به آنها بگوييد كه چقدر عالي هستند.

هرگونه شك و ترديد نسبت به خود را در آنها از بين ببريد.

علاقه نشان دهيد.
علاقه مند شويد درباره علاقه هاي فرزندتان بياموزيد.

در مورد آنها با فرزندتان صحبت كنيد و گوش دهيد.

اين به فرزندان شما نشان مي دهد كه شما به آنها اهميت مي دهيد و آزادانه مي توانند در مورد منافع خود با شما صحبت كنند

شور و شوق را در او كشف كنيد.
فرزندان خود را تشويق كنيد تا آنچه را كه علاقه مند هستند كشف كنند.

اين مسئله ممكن است نيازمند تلاش باشد تا به نتيجه اي برسيد.

از آنها در سفر خود به سمت شور و شوق حمايت كنيد و از آنها بخواهيد كه ادامه دهند تا اينكه موضوعات را دريابند.

منبع :كودك و نوجوان-ده روش براي با انگيزه كردن كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/5/6 
زمان : ۱۰
روانشناسي كودك هفت ساله
|

روانشناسي كودك هفت ساله – نقاط عطف رشدي و روش هاي فرزندپروري مناسب براي كودكان اين سنين كدامند؟ مدت زمان 5 دقيقه مطالعه.

اكثر كودكان هفت ساله تشنه يادگيري هستند و يك كنجكاوي ذاتي و هيجان بيشمار براي شناخت امور مختلف در جهان دارند.

آنها كاوشگران، دانشمندان و تحليل‌گران ذاتي هستند، و سوالات بسياري را مي پرسند از اينكه چرا آسمان آبي است تا بچه ها از كجا مي آيند.

روانشناسي كودك هفت ساله
در اين سن، آنها همچنين براي نشان دادن دانش خود شور خاصي دارند و نسبت به آن مغرورند، و اغلب از نشان دادن آنچه بلد هستند به كودكان با سن كمتر لذت مي برند.

هم چنين از آشنايي باز زير و بم كلاس و همكلاسي ها احساس اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي كند.

هم چنين، از يادگيري رياضيات پايه و توانايي نوشتن لذت مي برند و دوست دارند آن را با والدين، دوستان و افراد نزديك فاميل در ميان بگذارند.

رشد فيزيكي و جسمي روانشناسي كودك هفت ساله
براي يك كودك هفت ساله، رشد فيزيكي بيشتر با اصلاح همراه است تا تغييرات آشكار. همراه با پيشرفت بيشتر در مهارت هاي ظريف حركتي، بدن ظريف و بلند كودك شما همچنان به رشد خود ادامه مي دهد.

در اين سن، كودكان هماهنگي و تعادل بيشتري را نشان مي دهند و مي توانند مهارت هاي حركتي را با هم تركيب كنند،

مثلا در هنگام رقصيدن دور بچرخند و … . هر چقدر از لحاظ فيزيكي فعال تر باشند، اين مهارتها سريع تر رشد مي كنند.

با وجود اينكه نمي توان انتظار داشت كه كودكان اين سنين تغييرات رشدي سريع و وسيع نشان دهند، كودكان در اين سن يك جهش رشدي در قد دارند.

به صورت ميانگين، هر كودك هفت ساله 5 تا 6 سانتي متر رشد قدي را نشان مي دهند.

روانشناسي كودك هفت ساله

نقاط عطف كليدي روانشناسي كودك هفت ساله
دوچرخه را مي راند
حركاتي كه نيازمند تعادل و ايستادن در يك نقطه هستند انجام مي دهند مثلا چرخيدن و…
تكاليف معمولي و ساده را به خوبي انجام مي دهند مثل مرتب كردن تختخواب و …
نكات فرزندپروري
فعاليت هاي جسمي سرگرم كننده را با خانواده انجام دهيد. ورزش كنيد و به فعاليت هاي بيرون از خانه گروهي بپيونديد.

كودكاني كه فعاليت حركتي بيشتري دارند رشد حركتي بهتري را نشان مي دهند نسبت به آنها كه بدون تحرك هستند.

رشد هيجاني
بلوغ هيجاني در اين سن، بسيار متفاوت تر از آنچه قبلا در دوران پيش دبستاني و مهدكودك بود مي شود.

منبع :كودك و نوجوان-روانشناسي كودك هفت ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/2/25 
زمان : ۱۵
[ ]